Kenmerken van axiale ventilatoren

- 2021-04-02-

In veel gebieden van de nationale economie, vooral in de aardolie-, chemische, koel-, energie-, mijnbouw- en metallurgische industrie, worden compressoren veel gebruikt om de druk van procesgassen en transportgassen te verhogen. Van de verschillende compressoren hebben axiale compressoren de voordelen van een hoog rendement, een groot debiet, een laag gewicht en een klein formaat. Daarom vereist de regenerator van de katalytische kraakeenheid in grote aardolieraffinaderijen een grote hoeveelheid lucht en lage druk voor verschroeien. Hoge, de meeste gebruiken axiale compressoren.



Tegenwoordig begrijpen we de kenmerken van axiaalventilatoren:


(1) De invloed van de temperatuur- en vochtigheidsveranderingen van de inlaatlucht van de axiale ventilator op de stroom is in overeenstemming met de gastoestandsvergelijking. In de werkelijke productie kan de wijzigingswaarde ook worden vergeleken en geverifieerd door te verwijzen naar de kalibratiegegevens van de overspanningslijn van het apparaat.


(2) Aangezien de ventilator met axiale stroming voornamelijk afhankelijk is van de drukexpansie van de cascade om de gasdruk te verhogen, is de luchtaanvalshoek erg gevoelig voor de prestaties van de cascade. In praktische toepassingen wordt de invalshoek van de luchtstroom over het algemeen veranderd door de hoek van de stationaire bladcascade te veranderen (de zogenaamde hoek van het stationaire blad), zodat het luchtvolume van de unit wordt gewijzigd om het luchtvolume aan te passen , om het stroomverbruik te verminderen op de premisse van het voldoen aan de technologische vereisten. .


(3) De bladvorm van de bewegende en stationaire bladen van de axiale stromingswind bepaalt de trapdrukverhouding en efficiëntie van de cascade en bepaalt de algehele prestaties van de ventilator. Op dit moment zijn de meeste bewegende en statische bladen van ventilatoren met axiale stroming ontworpen met ternaire stroming en is de efficiëntie van de hele machine relatief hoog. Vanwege de hoge nauwkeurigheid, als externe interferentiefactoren bladschade of bladvervuiling veroorzaken, dat wil zeggen, als de bladvorm verandert, zullen de compressieverhouding en efficiëntie van de compressor afnemen, en de vervuiling van de bladen zal ook de werking veroorzaken bereik van de axiale ventilator Versmalling, in extreme gevallen, zal de dynamische balans van het assysteem beïnvloeden en een uitschakelongeval veroorzaken.